Info
Kjøllefjord og Nordkynhalvøya

Kjøllefjord er et lite, men varmt og levende samfunn på vestsiden av Nordkynhalvøya. Det gamle fiskeværet ligger lengst inn i fjorden, med vakker utsikt mot havgapet og Finnkirka-klippen.

Kjøllefjord

Tross sin størrelse (ca. 1000 innbyggere) tilbyr Kjøllefjord mange tjenester og butikker. Atmosfæren er avslappet og imøtekommende, luften er ren og været er overraskende mildt med tanke på at bygden ligger på 70° nord. Utover daglige hurtigruteanløp har Kjøllefjord forbindelser med resten av verden gjennom bussruter og den nærliggende Mehamn lufthavn.

Overnatting

Foldalbruket

Det finnes en rekke overnattingsmuligheter i Kjøllefjord, inklusive Hotel Nordkyn i sentrum og Foldalbruket, et tidligere fiskebruk som er konvertert til overnattingssted og museum. Foldalbruket er fredet av Riksantikvaren.

Nordkynhalvøya

Nordkyn (eller Nordkinn) er Europas nordligste fastland og kjent for sin vakre og råe natur. Det er utmerkede forhold for hav- og vassdragsfiske, snøskuterkjøring, turgåing og seiling.

Med sin posisjon langt nord for polarsirkelen finner man her mange unike og fascinerende lysfenomen. Om sommeren lyser midnattssolen døgnet rundt. Om vinteren danser nordlyset over himmelen. Den klare, kalde luften og snøen forsterker både måneskinn og stjernelys over viddene. Polarnattens middagslys gir klar sikt i et blåaktig, mystisk lys.

Finnkirka

Finnkirka i mørke Havklippen Finnkirka opplyst i mørke.

Havklippen Finnkirka er klart synlig i havgapet fra Kjøllefjord. Den majestetiske, kirkeaktige formasjonen sies å ha vært et urgammelt samisk offersted, og brukes fortsatt som landemerke for sjøfarende. Klippen er en velkjent attraksjon, og er opplyst under Hurtigrutens passeringer i mørke.

Striptind AS , Sentrum, 9790 Kjøllefjord.
Telefon > +47 41 76 44 02, E-post > post@striptind.no